lipsa poftei de mancare de copii

imaginea utilizatorului adriene

copilul meu are 1,6 luni si nu prea mai mananca.cand era mai mic manca f bine dar de vreo luna face numai mofturi si nu mai mananca mai nimic.nu mananca nici mancarurile care ii placeau cand era mai mic. manca iaurt ,out, ficatel iar acum ma chinui sa il fac sa manance.ce pot face?

imaginea utilizatorului adriene

la noi e destul de cald.ai mei dorm in pijamale si inveliti cu patura.se mai dezvelesc noaptea dar in general dorm bine.

imaginea utilizatorului alexandru

este la farmacie ca+vıtmine pt bb sub forma de cıocolata ai ıncercat? eu astazi am luat lu bb meu

imaginea utilizatorului maria

draga adriene, vreau sa te intreb daca starea copilului este buna, la fel ca atunci cand manca bine . daca e vesel si se joaca inseamna ca nu trebuie sa intri in panica. cei mici au perioade in care mananca mai putin si in aceste perioade noi, mamicile, nu trebuie sa-i stresam cu mancarea adica sa nu insistam atunci cand ei nu vor sa manance. daca insistam prea mult poate apare anorexia de stres.
vreau sa te mai intreb si daca "ciuguleste" cate ceva intre mese. nu-i da nimic sa rontaie intre mese , mai sari o masa si va manca facandu-i-se foame.

imaginea utilizatorului claudia_b

acuma depinde ce-i dai de mancare si cum ii dai. daca pana acuma i-ai facut piureuri, poate acuma vrea sa pape bucatele. sau s-o fi plictisit de bolul in care papa. poate ii cresc maselele sau canini, depinde la ce faza ati ajuns. si asta poate fi un motiv. daca pana acuma i-ai facut doar fiert si insipid, poate acuma vrea sa pape ce mancati voi. sunt atatea motive pentru care nu vrea. de aia. primul lucru e sa schimbi ceva, eu mai schimb bolul sau lingurita. ii dau o lingurita in mana sa pape si ea. asa se distreaza si papa. poate merge sa-i dai o jucarie sa nu se plictiseasca. sunt atatea feluri de mancare ce le poti face, trebuie doar sa ai imaginatie. poti sa faci orez cu legume, teitei cu varza, macaroane cu carne, supe, ciorbe si multe altele. la varsta asta nu mai trebuie tratat ca un nou nascut, doar sa fii atenta la prajeli, dulciuri, snacks-uri, grasimi animale si in rest lasa-ti imaginatia sa zboare. daca e de la dinti, atunci ai putina rabdare, ca e doar o perioada. atentie mare daca-i dai dulciuri sau snasks-uri, ca si asta poate fi un motiv, deoarece ii taie pofta de mancare.

imaginea utilizatorului claudia_b

ai dreptate maria, nu trebuie sa ne stresam daca nu mai papa asa de mult, numai sa urmarim din ce cauza nu papa.

imaginea utilizatorului The_Queen

varza la un an jumatate?????

pai bine ma mamici nu le dati suc de fructe la 4 luni dar le dati VARZA la 1 an si 6 luni. varza este un aliment greu digerabil si ptr noi daramite ptr un copil care are putin peste un an.

imaginea utilizatorului The_Queen

adriene si eu cu fetita de aceeasi varsta ca si copilasul tau suntem in situatia ca refuza mancarea dar stiu care e cauza ii ies 2 maselute jos asa ca iti dai seama ce-i pe capul ei saraca. de fiecare data cand ii ies dintisori trecem prin aceeasi mascarada asa ca m-am obisnuit ca atunci cand refuza mancarea cu lingurita fie sa-i dau mancare semisolida fie sa-i fac piureuase pe care le papa singurica...ii place foarte mult sa o las sa mance cu manuta ei.

imaginea utilizatorului claudia_b

dupa 1 an are voie sa pape varza, dar nu cruda. cine ti-a spus ca nu e voie?? la 1 an jumate copilul are voie sa pape multe alimente. eu i-am dat varza si nu i-a facut rau, iar pe langa asta e foarte sanatoasa.

imaginea utilizatorului anamaria-gabriela

bine zici queen cu varza!!!
bravooo esti tare!!!

imaginea utilizatorului anamaria-gabriela

da!!

imaginea utilizatorului anamaria-gabriela

dar eu am mai auzit mamici care dau la bebei!!!
acum fiecare face cum crede!!!

imaginea utilizatorului claudia_b

Varza are un continut bogat de fier, mangan si cupru. Rivalizeaza chiar si cu antibioticele deoarece contine o anumita substanta bactericida ce reduce multi germeni. Si varza acra are un excelent efect asupra sanatatii. Prin fermentii pe care ii contine, aceasta contribuie la digestia celulozei si a grasimilor.

De asemenea, varza reprezinta un reechilibrant deosebit, ajutand la buna functionare generala a organismului si la prelungirea tineretii. Prin continutul sau de vitamina A, varza ajuta la hranirea tesuturilor, amanand aparitia primelor semne ale imbatranirii. Datorita aportului de vitamina B, varza favorizeaza mentinerea echilibrului nervos, inlesneste absorbtia oxigenului in celule si metabolismul glucidelor si intareste respiratia celulara.

Varza, un medicament al naturii.Continutul de sulf din frunze le atribuie acestora o actiune dezinfectanta si tonifianta in afectiunile bronhopulmonare, in cazul eczemelor si a seboreei, protejand pielea. Clorofila fixeaza calciul in organism, stimuleaza producerea hemoglobinei si combate anemiile. Pe langa vitamina A si sulf, varza mai contine si vitamina E, B, vitamina PP, magneziu, potasiu, calciu, fier, cupru, fosfor. De aceea medicii recomanda consumul de varza femeilor insarcinate. Deoarece varza are un continut scazut de lipide, multe dintre dietele de slabit se bazeaza pe consumul acestei legume.

Rembert Dodens, medic la curtea imparatilor germani Maximilian al II-lea si al lui Rudolf in lucrarea “Istoria plantelor” mentiona: “Zeama de varza inmoaie pantecele si te scoate afara. Ea curata si vindeca vechile ulcere. Sucul de varza amestecat cu miere da un sirop care lecuieste raguseala si tusea, frunzele fierte si aplicate pe ulcerele cutanate atone le modifica si le tamaduieste. Frunzele pisate indelung si aplicate pe plagi si pe tumori, le vindeca”.

imaginea utilizatorului oana23

legat de varza sunt pareri pro si contra.apoi depinde de fiecare mamica,cum crede de cuviinta

imaginea utilizatorului anamaria-gabriela

da clau este fff buna ai dreptate dar totusi!!!

imaginea utilizatorului The_Queen

da are voie sa pape multe dar nu varza. e treaba ta daca i-ai dat copilului tau dar ... ti-am zis ma uimiti cateodata cu grija care o aveti pana la 1 an si cu greselile de dupa 1 an.

imaginea utilizatorului anamaria-gabriela

dar fiecare mamica face cum crede!!!
parerile sunt impartite!!!!

imaginea utilizatorului claudia_b

the_queen, spune-mi si mie unde ai citit ca nu e voie sa-i dai varza, sa stiu si eu...

imaginea utilizatorului oana23

normal ca fiecare are parerea lui

imaginea utilizatorului claudia_b

the_queen, hai ca m-ai facut curioasa. imi raspunzi si mie? demonstreaza-mi unde scrie ca nu e voie sa dai varza dupa 1 an, mai ales la 1 an jumate... daca tot te-ai agitat atata, lamureste-ma sa nu mai gresesc alta data...

imaginea utilizatorului claudia_b

Cand vine varsta de diversificare a alimentatiei la bebelusi, pediatrii incep sa spuna parintilor ce alimente sunt interzise. Pana la varsta de 3 ani o sa tot auziti aceasta lista, depinzand evident de varsta copiilor.

Alimente interzise la copii intre 1 si 3 ani
- Lapte de vaca degresat. Copiii mici au nevoie de grasimile si caloriile laptelui pentru o crestere si dezvoltare armonioasa. Pediatrii recomanda totusi formulele de lapte praf pana la varsta de 2 ani. Daca nu sunteti de acord sau nu aveti posibilitatea, dati-le lapte de vaca gras sau integral, dar pasteurizat. Exceptie de la aceasta recomandare o fac copiii cu risc de obezitate sau cei cu boli cardiace. In cazul acestora, riscurile impuse de grasimi sunt mai mari decat benefiicile. Li se recomanda laptele degresat.

- Branzeturi fermentate (branza topita, branza de burduf etc). Sunt greu de digerat pentru copii. Fermenteaza in stomac si ii baloneaza.

- Bucati mari de alimente. Chiar daca nu mai sunt bebelusi, copiii inca nu mesteca foarte bine si nu pot inghiti bucatile mari. Iar daca incearca, ceea ce e cel mai probabil, se pot ineca sau sufoca cu ele. Pentru a evita astfel de accidente nedorite oferiti-le mancarea cat mai maruntita, chiar daca sunt alimente usor de mestecat. Marimea ideala este a unui bob de fasole. Taiati in felii subtiri sau bucatele mici morcovii, telina, tecile de fasole verde, rosiile, castravetii, feliile de grepfruit, portocale, pepene, carnea sau branzeturile.

- Alimente mici si tari. Nucile, alunele, floricelele de porumb, bomboanele, semintele, stafidele si alte fructe uscate se pot opri in gatul copiilor, sufocandu-i. Nu sunt recomandate inainte de 2 ani.

- Alimente moi si lipicioase. Sunt interzise alimente de genul gumei de mestecat, jeleuri, martipan. Fiind moi, dar lipicioase se pot opri in gat.

- Fasole, mazare, linte, varza, ciuperci. Baloneaza si sunt greu digerabile. Sunt interzise pana la 3 ani.

- Carne de porc, miel si vanat. Contin multe grasimi si gelatina si sunt greu de digerat pentru copii.

- Mezeluri, slanina, carnati, untura etc. Contin multe grasimi, condimente si conservanti. Si in plus, sunt usor alterabile si nu avem garantia prospetimii la cumparare. Pediatrii recomanda interzicerea lor cat mai mult timp cu putinta.

- Carne sau alte alimente afumate. Nu sunt recomandate pana la 3 ani din cauza metodei de conservare.

- Fructe de mare. Sunt interzise pana la 1 an. Dupa aceasta varsta, cereti sfatul pediatrului. Daca copiii sunt alergici, probabil ca vor fi interzise pana la 3 ani.

- Peste congelat. Cel mai bine folositi peste proaspat. In cazul celui congelat nu aveti siguranta prospetimii lui, fiind un aliment foarte usor alterabil.

- Produse fast food. Nu sunt sanatoase nici pentru parinti, cu atat mai mult pentru copii mici. Si in plus, se poate intampla sa prefere acest tip de mancare celei gatite in casa. Si odata, obisnuiti, cu greu o sa reusiti sa ii convingeti contrariul.

- Produse cu conservanti (vegeta, muraturi etc). In casa, multe mamici folosesc ca si conservant aspirina care este interzisa la copii. Iar conservatii folositi in industria alimentara sunt de fapt E-uri. Unele dintre ele sunt nocive si chiar interzise in unele tari.

- Condimente, usturoi, mustar, ketchup, maioneze. Sunt iritante si greu de digerat de stomacul micutilor.

- Sucuri nenaturale, carbogazoase sau cu continut de cafeina. Cele mai bune sucuri de fructe si legume sunt cele preparate in casa. Cele din comert nu sunt nici pe departe naturale. Sucurile carbogazoase ii baloneaza pe copii si le creeaza discomfort. Bauturile cu continut de cafeina (tip Cola, Pepsi etc) sunt interzise pana la 3 ani.

- Ciocolata, cacao. Sunt interzise pana la varsta de 2 ani.

- Bauturile alcoolice. Sunt complet interzise nu doar pana la 3 ani, ci pana la varsta adolescentei. Sunt foarte daunatoare pentru copii mici.

Alte sfaturi
Nu ii lasati pe copii sa manance nesupravegheati. Desi vi se pare ca acum sunt mari si se pot descurca singuri, ei inca sunt micuti si sunt expusi la multe riscuri. De ex. nu ii lasati sa manance in masina, in timp ce dvs conduceti si nu ii puteti supraveghea cum se cuvine.

Obisnuiti-i sa ia masa in bucatarie si nu in fata televizorului sau calculatorului. Pe langa faptul ca aceasta sunt nocive pentru dezvoltarea atat fizica cat si psihica, le distrage atentie de la mancare, nu mesteca suficient si se pot sufoca.

Dr. Diana Gradinaru

imaginea utilizatorului claudia_b

na, am gasit eu. mea culpa... eu i-am dat si i-a mers bine, dar nu i-am dat des. poate de 3 ori in total.... na, am invatat si eu ceva nou...

imaginea utilizatorului The_Queen

auzi claudia ce te ofensezi asa cand cineva te contrazice sau are o parere diferita? fereasca-l sfantul pe ala care nu zice ca tine.

imaginea utilizatorului claudia_b

pai, n-ai citit ce am scris mai sus? ma miram ca nu e voie, dar am gasit unde scrie ca nu e buna. hello...

imaginea utilizatorului The_Queen

da! am citit retrag ce-am zis Smile girlfrends?

imaginea utilizatorului The_Queen

stiti care e problema cu mine ca citesc cate ceva tin minte ce am citit dar a doua oara nu mai gasesc de aceea imi notez pe foi si soite si daca au noroc notitele astea ajung in agenda. asa ca atata timp cat ai scris tu eu cautam de zor site-ul unde vazusem ca e interzisa.

imaginea utilizatorului claudia_b

Angel

imaginea utilizatorului The_Queen

ne mai certam noi pe aici dar cred ca pana la urma o facem tot in folosul copiilor nostri asa ca fara ranchiuna mamici...daca va certati astazi maine treziti-va cu zambetul pe buze si cu dorinta de a va impaca cu celelalte mame de pe forum ptr ca nu se stie cand una din noi vine cu o idee salvatoare ptr bebicul uneia dintre noi.

imaginea utilizatorului The_Queen

hai ca m-am exprimat de ma doare capul si pe mine...pacat de toti anii mei de scoala Laughing

imaginea utilizatorului claudia_b

sunt multe de toate... e intr-adevar complicata meseria asta de mamica...

imaginea utilizatorului maria

in cazul in care copilul are stare modificata adica e mai somnoros sau mai agitat sau nu se joaca , atunci trebuie cautata o cauza - ori ii iese vreo maseluta, ori poate avea stomatita care-l deranjeaza si nu poate manca , ori poate avea o infectie urinara sau poate sa aiba paraziti intestinali. oricum, daca nu are stare bune trebuie sa il vada un medic.

imaginea utilizatorului adriene

fetelor ,va multumesc pt sfaturi si pareri.eu nu am schimbat nimic drastic in alimentatia lui ii dau aproape ce mancam si noi.e vioi, se joaca, doarme bine ,doar ca refuza aproape orice mancare.il las sa se joace in timp ce mananca,am incercat mai multe metode.medicul de familie zice ca e ok.am inceput sa ii dau pikovit de azi poate va fi bine

imaginea utilizatorului maria

este bine daca cel mic e vioi si se joaca . e o perioada trecatoare, cei mici mai au astfel de perioade in care mananca mai putin decat mancau inainte. mai ales ca a fost vazut si de medic care nu i-a gasit nimic acut.