Cauzele pentru apariția unei boli în perioada vieții sunt extrem de numeroase, însă unul dintre cele mai comune motive este moștenirea ereditară.

Susceptibilitatea genetică semnalează posibilitatea crescută de a dezvolta o anumită boală, însă nu garantează acest lucru; dacă la o persoană din aceeași familie apare o boală moștenită ereditar, un alt membru al familiei poate fi complet ferit de ea.

Ce sunt genele și cumse manifestă

Genele dețin informațiile necesare care dictează modul de dezvoltare, creștere și funcționare a corpului tău, determinând aspectele fizice precum:

  • Înălțimea
  • Culoarea ochilor
  • Grupa de sânge
  • Fizionomia
  • Constituția

Condițiile genetice – mai comune decât crezi

Cercetările au arătat faptul că aproximativ 6 din 10 persoane sunt afectate de o problemă de sănătate care s-a dezvoltat pe fundament genetic, iar implicațiile pot varia de la ușoare la extrem de grave.

Fie că suntem predispuși genetic sau nu la contractarea unor afecțiuni medicale, cu toții avem nevoie de îngrijiri medicale la un moment dat, ceea ce face necesară o asigurare medicală care să permită pacientului să se concentreze pe însănătoșire și nu pe acoperirea costurilor.Mai mult decât atât, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) include în definiția stării de sănătate și o componentă socială deoarece a fi sănătos nu înseamnă doar a nu fi bolnav, ci se referă la o stare completă de bunăstare fizică, mentală şi socială. Sănătatea, susțin experții OMS, trebuie privită ca o resursă pentru viaţa de zi cu zi, constituind un concept pozitiv care subliniază resursele sociale şi personale, fiind una dintre componentele capitalului uman.

Istoricul medical și mediul de expunere – 2 factori pe care nu vrei să îi ignori

Cele două aspecte din viața unei persoane influențează semnificativ sănătatea sa. Istoricul familiei reprezintă unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru boli complexe precum cancerul, probleme cardiovasculare, diabetul, tulburările autoimune și bolile psihiatrice.De asemenea, cunoașterea istoricului medical al familiei permite unei persoane să ia măsurile necesare pentru prevenție, întârziere sau reducerea riscului de dezvoltare.

În egală măsură, un alt factor important este mediul în care o persoană îți petrece timpul, acesta reprezentând cauza pentru dezvoltarea unor mutații care apar într-o genă sau un grup de gene ca urmarea expunerii la anumiți stimuli precum fumul de țigară sau consumul excesiv de alcool.

Pregătește-te pentru bolile moștenite și luptă pentru sănătatea ta

Îngrijirea medicală preventivă și tratamentul medical protejează și contribuie la dezvoltarea unei societăți sănătoase, stabile și prospere. Asigurarea medicală este concepută cu scopul de a acoperi o gamă variată de servicii medicale, valabilă atât pentru consultații, cât și pentru tratamente în caz de diagnosticare pozitivă. Pacienți care sunt predispuși genetic la anumite boli pot opta pentru personalizarea planului de sănătate cu scopul de a acoperi acele servicii medicale necesare în prevenție, control și vindecare.

O asigurare de sănătate privată înglobează serviciile medicale accesibile atât prin Casa de Asigurări de Sănătate, cât și prin abonamente medicale, fiind mult mai mult decât o simplă asigurare de călătorie sau un card european de sănătate. Plata primei de asigurare îți oferă acces la servicii medicale la cele mai înalte standarde în clinici și spitale private din România și din străinătate.

Dezvoltarea timpurie a problemelor ereditare pot fi mai grave pentru copii

Condițiile genetice pot afecta o persoană încă de la naștere, motiv pentru care este extrem de important ca acoperirea cu o asigurare medicală să fie accesată din primele zile din viață. Spre exemplu, dacă o persoană are o schimbare într-o genă dominantă va avea caracteristici ale afecțiunii la care este predispus, iar copilul său va avea șanse de 50% să le moștenească.

Alături de moștenirea genetică, vulnerabilitatea copiilor și expunerea acestora la virusuri necesită o atenție deosebită acordată oricăror simptome care ar putea indica îmbolnăvirea. Cercetarea realizată de Centrul Național pentru Statistica Sănătății a expus faptul că, în 2016, 3,8 milioane de copii sub 18 ani au fost privați de asigurarea medicală. În România, tratarea copiilor în instituții naționale este gratuită, însă calitatea serviciilor este asigurată de clinicile private care oferă tratamente complete.

Asigurarea de sănătate îi oferă beneficiarului certitudinea acoperirii cheltuielilor medicale în baza planului agreat inițial, permițându-i accesul atât la servicii medicale de calitate superioară pentru prevenție, cât și pentru probleme medicale grave. Așadar, asigurarea medicală este o investiție pe termen lung în sănătatea fizică și mentală de a cărei beneficii poate profita orice persoană interesată de sănătatea sa și a celor dragi.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!