strabismul la copii

imaginea utilizatorului danacojocaru

ce stiti fetelor de strabism la bebelusi?cand se definitizeaza privirea ca sa zic asa?la fetita mea chiar se observa dr. a spus sa mai avem rabdare deoarece pe la 4 ani s-ar definitiva..

imaginea utilizatorului blondutza

nu cred la 4 ani este tarziu si noi aveam acesta problema si mi-a zis ca pana l a1 an acum cine are dreptate nu se stie ....

imaginea utilizatorului blondutza

Ochii bebelusului prezinta o tendinta normala de a devia (de a fugi) - din cand in cand, in primele luni de viata. Cu trecerea saptamanilor insa, bebelusul invata sa isi foloseasca ambii ochisori corect - iar, intre 3 si 6 luni, devine capabil sa isi coordoneze miscarile ochilor. Daca ochii bebelusului continua sa devieze, sa se incruciseze sau sa se miste in directii diferite dupa primele luni de viata, este probabil ca acel copil sa fie afectat de un dezechilibru al muschilor oculari, numit strabism.......

imaginea utilizatorului blondutza

Se intampla insa uneori ca un bebelus poate avea ochii incrucisati deoarece nasucul lat si pliurile cutanate largi distorsioneaza optic aspectul aliniat al ochilor. Acest fenomen are numele de pseudo-strabism. Pe masura ce fata bebelusului capata un aspect mai matur si nasul se subtieaza, ochii vor arata normal. Adresati-va unui medic daca:
ochii bebelusului par incrucisati sau nu se misca in aceeasi directie dupa varsta de 4 luni
bebelusul isi tine intotdeauna capul intr-o pozitie anormala sau aplecat pe un umar
un ochi pare mai mic decat celalalt din cauza unei pleope cazute
ochii bebelusului par ca salta sau tremura.
Daca aveti antecedente in familie - de tulburari oculare grave, ochi lenes sau ochi incrucisati- sau va ingrijoreaza ceva la ochii bebelusului dvs - pediatrul va face o examinare si va trimite chiar si un sugar foarte mic la un specialist (oftalmolog pediatru)pentru teste mai amanuntite.

imaginea utilizatorului blondutza

concluziile le tragi singura !bafta la citit

imaginea utilizatorului simona stanciu

Am un bebe de un anisor care are simtome de strabism ,rareori ,doar la un ochisor ,are vederea foarte buna,nu am remarcat sa aiba alte probleme. Am primit bilet de trimitere la specialist dar sunt ingrijorata miine o sa mergem la control,dar as vrea sa mai primesc si alte opinii.