Remedii naturiste pentru constipatie la copii

Remedii naturiste pentru constipatie la copii

imaginea utilizatorului ANANIA

Lucruri necesare:
1)Apa
2)Fructe si legume
3)Suc de pere, mere si/sau prune
4)Pudra probiotica
5)Ceai de musetel
6)Vitamina C
7)Baie calda
8)Supozitor

Constipatia este o problema de sanatate severa si neconfortabila pentru copii si in acelasi timp greu de tratat ca parinte. Constipatia se manifesta prin materii fecale dure, ferme si granuloase. Pentru a combate constipatia la copii specialistii recomanda cateva remedii naturiste.

Instructiuni:
Etapa 1:
Cresteti cantitatea de apa din dieta copilului dumneavoastra. Uneori constipatia este cauzata de deshidratare.

Etapa 2:
In cazul in care copilul dumneavoastra este hranit la san, cresteti numarul meselor administrate in fiecare zi. Laptele matern este usor de digerat, motiv pentru care copiii care sunt hraniti in exclusivitate cu lapte matern prezinta riscuri mai mici de aparitie a constipatiei. Atentie insa intrucat in aceasta perioada procesul de defecatie la copii nu este regulat. Acest lucru nu inseamna ca micutul dumneavoastra se confrunta cu aparitia constipatiei.

Etapa 3:
Introduceti in alimentatia copilului prune, piersici, pere si mazare. Aceste alimente sunt considerate diuretice naturale. Alte alimente recomandate sunt spanacul si caisele.

Etapa 4:
Oferiti copilului in fiecare zi aproximativ 113-170g de suc de mere, pere, prune sau struguri albi.

Etapa 5:
Adaugati in laptele, apa sau sucul copilului pudra probiotica. Pudra probiotica are capacitatea de a regla flora intestinala a copilului.

Etapa 6:
Oferiti copilului intre 200-500mg de vitamina C in fiecare zi.

Etapa 7:
Lasati in 113g de apa un pliculet de ceai de musetel timp de 5 minute. Ceaiul de musetel stimuleaza relaxarea organismului precum si a sistemului digestiv.

Etapa 8:
Masati usor abdomenul copilului dumneavoastra cu miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic. Dupa efectuarea acestui masaj asezati copilul cateva momente in apa calda.

Etapa 9:
Daca toate aceste metode nu va ofera rezultatele sperate este recomandat sa folositi un supozitor. Aceasta metoda trebuie folosita ca ultima forma de tratament, in caz contrar existand riscul de relaxare excesiva a muschilor intestinali si cresterea incidentei episoadelor de constipatie.

Adaugat in:  
imaginea utilizatorului iannis

multumim..interesant

imaginea utilizatorului MONNA

Cred ca masajul pe burtica l-a ajutata pe bebele meu.........In fiecare seara facem masaj ,inclusiv la burtica.Multumim Kiss

imaginea utilizatorului ANANIA

CU CEA MAI MARE PLACERE Big Hug

imaginea utilizatorului maira

Multumim

imaginea utilizatorului ANANIA

Kiss pt putin

imaginea utilizatorului ANTOHI NICOLETA

e bine de stiut... Kiss