regurgitarea la bebei

imaginea utilizatorului daniela-deva

bebe al meu are cinci luni si spre seara regurgiteaza foarte mult. ce sa fac ?

imaginea utilizatorului Filica

Regurgitarea nu e o problema grava. daca regurgiteaza inseamna ca elimina fara efort [ in varsatura e cu efort] ] putin lapte o data cu aerul inghitit in timpul mesei. ar putea fi 2 cauze care sa explice regurgitarea : mananca lacom si inghite mult aer sau mananca o cantitate mare de lapte care depaseste capacitatea stomacului. incearca sa fractionezi masa facand 3-4 pauze in timpul mesei ca bebe sa aiba posibilitatea sa scoata aerul . Eu asa faceam cand copilul meu era mic. ai grija sa scoata aerul si dupa ce termina de mancat. il tii in pozitie verticala pana il auzi ca 'ragaie'. culca-l apoi pe partea dreapta cu capul ceva mai sus.

imaginea utilizatorului Vali

Daniela, nu ai spus daca bebe mananca numai lapte sau i-ai inceput diversificarea .

imaginea utilizatorului daniela-deva

am inceput diversificarea cu ceeale la pranz si seara, intre aceste mese lapte. regurgiteaza mult inainte de masa de seara, desi il tin sa scoata tot aerul. poate din cauza ca e foarte energic, da tot timpul din manute si din picioare ?

imaginea utilizatorului Vali

Exista in farmacii preparate de lapte ingrosate cu faina de roscove. sunt formule AR adica anti regurgitatii. sunt bune dar, daca bebe mananca san, nu stiu daca e atat de bine sa inlocuiesti laptele tau cu un lapte praf.
Daca nu regurgiteaza decat la o masa , daca creste bine in greutate si e atat de vioi precum spui, nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme.

imaginea utilizatorului Grasunica

In principiu majoritatea copiilor regurgiteaza. Dar daca al tau o face foarte des si esti ingrijorata adreseazate medicului de familie sa te trimita la o ecografie abdominala si vei avea un raspuns mai clar. Daca este reflux vei fi indrumata de specialist ce ai de facut daca nu, tot el, sunt convinsa ca iti va spune cum sa te comporti cu bebe in acest caz. In gneral acest lucru dispare dupa ce copilul incepe sa stea in fund si mananca divesificat.

imaginea utilizatorului liliana

Pot sa iti spun ce am facut eu cand regurgita cea mica . in primul rand aveam grija sa scoata aerul pe care-l inghitea in timp ce sugea tinand-o in pozitie verticala. dupa aceea o culcam pe o parte cu capul ceva mai sus , ii puneam un scutec mai gros sub cap sau un prosop impaturite. nu ii dadeam sa manance preea mult . respectand aceste reguli sper sa scape bebe de regurgitatii.

imaginea utilizatorului Magdalena

aproape toti bebelusii regurgiteaza in timpul meselor sau in timp ce mananca.aceasta se intampla din cauza imaturitatii tubului digestiv.de obicei la varsta de 6 luni dupa ce incepe diversificarea regurgitatiile dispar.