privirea la bebei

imaginea utilizatorului nicosidan

Mi-i se pare ca bebelul meu(Matei/3 saptamani) se uita crucis.Este devreme sa ma ingrijorez?Multumesc mult!

imaginea utilizatorului roxyfoxxy

buna nicosidan , nu trebuie sa-ti faci griji cam toti copii pana la 6 luni-1 an ar tendinta sa se uite crucis dar dupa 1 an ar trebui sa-ti faci griji

imaginea utilizatorului nicosidan

MULTUMIM MULT DE TOT PT SFATURI!

imaginea utilizatorului roxyfoxxy

nu ai ptr ce nicosidan

imaginea utilizatorului siculina

ba eu am auzit ca dupa 6 luni saty faci probleme daca e mai grav adica daca uitatura se inrautateste sau ramane la fel.eu pe alex lam, vazut ca aducea usor un ochisor si am fost la dr.cu el la 6 luni si asa era dar dr,nea chemat la 4 ani ca nuavea cum sa se inteleaga cu el.toata lumea zicea ca eu vad rau nu era deloc vizibil dar stand cu el tot timpul il vedeam .si acum trebuie sa schimbam ochelarul are un pic strabism la un ochisor 0,50 .asa ca mai tarziu dacal vezi dute.nu sta.

imaginea utilizatorului patricia

Ochii bebelusului prezinta o tendinta normala de a devia (de a fugi) - din cand in cand, in primele luni de viata. Cu trecerea saptamanilor insa, bebelusul invata sa isi foloseasca ambii ochisori corect - iar, intre 3 si 6 luni, devine capabil sa isi coordoneze miscarile ochilor. Daca ochii bebelusului continua sa devieze, sa se incruciseze sau sa se miste in directii diferite dupa primele luni de viata, este probabil ca acel copil sa fie afectat de un dezechilibru al muschilor oculari, numit strabism. Iata mai multe despre strabism de la Desprecopii.com:

Ochii bebelusului prezinta o tendinta normala de a devia (de a fugi) - din cand in cand, in primele luni de viata. Cu trecerea saptamanilor insa, bebelusul invata sa isi foloseasca ambii ochisori corect - iar, intre 3 si 6 luni, devine capabil sa isi coordoneze miscarile ochilor.

Strabismul, o aliniere gresita a irisurilor ochilor

Daca ochii continua sa devieze uneori, sa se incruciseze sau sa se miste in directii diferite dupa primele luni de viata, este probabil ca acel copil sa fie afectat de un dezechilibru al muschilor oculari, numit strabism. Strabismul este o aliniere gresita a ochilor care impiedica focalizarea concomitenta a ambilor ochi asupra aceluiasi obiect.

Pseudo-strabism

Se intampla insa uneori ca un bebelus poate avea ochii incrucisati deoarece nasucul lat si pliurile cutanate largi distorsioneaza optic aspectul aliniat al ochilor. Acest fenomen are numele de pseudo-strabism. Pe masura ce fata bebelusului capata un aspect mai matur si nasul se subtieaza, ochii vor arata normal.

Adresati-va medicului daca suspectati ca bebelusul are strabism

Un copil cu strabism (cu ochii incrucisati) necesita atentie medicala, deoarece aceasta problema nu se corecteaza cu cresterea.

Adresati-va unui medic daca:

* ochii bebelusului par incrucisati sau nu se misca in aceeasi directie dupa varsta de 4 luni
* bebelusul isi tine intotdeauna capul intr-o pozitie anormala sau aplecat pe un umar
* un ochi pare mai mic decat celalalt din cauza unei pleope cazute
* ochii bebelusului par ca salta sau tremura.

imaginea utilizatorului nicosidan

va multumesc tuturor,m-am mai linistit!

imaginea utilizatorului giuliadiana

si bogdy al mau are o usoara privire strabica la ochiul drept.am avut si eu strabism si m-au operat la 5 ani ,acum am miopie dar e prea tarziu sa-ti faci probleme,noua ne-a zis la un an sa mergem la un control