pete rosii si aspre pe fata

pete rosii si aspre pe fata

imaginea utilizatorului mari

nu stiu ce are alex .i-au iesit niste pete rosii si aspre pe fatuca,a avut si pe picioruse si am mers cu el la madic dermatolog mi-a dat un unguient si mi-a zis ca este o reactia alergica,dar el le are de f mult timp cand nu manca decat lapte dela ce alergie?i-am schimbat si detergentul cu sintetic nu-l imbrac nici nu mai stiu ce sa fac.oare sa fie de la lapte?nu am incercat sa-l schimb(ii dau milumil )acum vreau sa-i dau de vacuta sa vedem daca o sa-i treaca.voi ati auzit sau poate ati intalnit asa ceva?ca nu stiu cu sa-l dau sa-i treaca pe picioruse i-au trecut dar fata tot are.

Adaugat in:  
imaginea utilizatorului cristinel

si noi am avut pe corp dar erau eczeme de la uscaciunea pielii, am fost la derma si au trecut cu advantan crema

imaginea utilizatorului Nutzi

ce unguent ti-a dat? s-ar putea sa fie vorba de dermatita atopica. daca e asa, trixera de la avene ajuta. sanatate!

imaginea utilizatorului dariacosmina

SI FETITA MEA ARE IN OBRAJI DAR NU TOT TIMPU E FOARTE ROSIE SI E ASPRA DOCT A SPUS CA POATE SA FIE SI DE LA PUPAT

imaginea utilizatorului patricia

Ceea ce are baietelul tau este dermatita atopica si bineinteles ca trebuie schimbat laptele. Altfel nici nu o sa-i treaca alergia.

imaginea utilizatorului patricia

Ce este dermatita atopica

Unu din cinci bebelusi sufera de aceasta afectiune cutanata. Unii vor scapa de neplacerile ei odata cu inaintarea in varsta, altii o vor indura toata viata.

Dermatita atopica este o afectiune cronica a pielii si apare in special la copiii mici. De unde-i vine numele? „Dermatita” inseamna inflamatia pielii, iar „atopic” se refera la bolile ereditare. Cauzele acesteia nu sunt in totalitate cunoscute, insa, cresterea numarului de cazuri in ultimii ani a facut ca afectiunea sa fie pusa si pe seama factorilor de mediu, cum sunt poluarea, stresul, alimentele alergene, polenul si acarienii, imbracamintea din lana sau fibre sintetice, unele sapunuri, apa fierbinte sau caldura excesiva. Pielea afectata de dermatita atopica se inflameaza si cauzeaza
mancarimi, roseata, papule si cruste.
Cand se manifesta
Primele semne apar intre doua si sase luni, cel mai adesea la trei luni, insa exista cazuri in care
sugari mai mici au fost diagnosticati cu aceasta afectiune cutanata. In peste 60% din cazuri, dermatita atopica se instaleaza la varste mai mici de un an si numai in jumatate de cazuri
simptomele dispar pana la pubertate. Leziunile apar mai ales la nivelul scalpului si fetei, dar cand copilul incepe sa mearga, se extind si la genunchi, palme sau coate.
Cum se depisteaza
Daca micutului tau i-a aparut o iritatie pe fata, care ii produce mancarimi si nu trece in timp, du-l la un control. Diagnosticul se pune in urma examenelor clinice, de obicei analizele de laborator nu sunt necesare. S-a observat
Ce este dermatita atopica

ca boala se poate asocia altor manifestari alergice, cum sunt astmul, febra fanului sau intoleranta la lactoza. Dermatita atopica nu poate fi vindecata, dar in majoritatea cazurilor simptomele se amelioreaza in timp. S-a constatat ca e liminarea alergenilor a limentari duce, in timp scurt, la vindecarea leziunilor cutanate.
Vitamina C
Daca, pe parcursul alaptarii, mama are o concentratie crescuta de vitamina C in organism, copilul va fi mult mai putin expus riscului de a dezvolta dermatita atopica.
Nu e cazul sa-l izolezi
Pentru ca dermatita atopica este o afectiune de natura genetica, iti poti lasa copilul sa se joace cu ceilalti micuti, boala nu e contagioasa!

imaginea utilizatorului patricia

Cum să îngrijim dermatita atopică

Atopia înseamnă susceptibilitatea genetică crescută a unui individ de a dezvolta în cursul vieţii a uneia sau mai multor afecţiuni alergice ca de exemplu conjunctivită şi rinită alergică, astm, urticarie şi dermatită atopică.

Dermatita atopică este o boală inflamatorie cronică a pielii. La copii, este boala cutanată cea mai frecventă. Afectează 10-20% din populaţie şi are o tendinţă de creştere în ultimele decenii. Nu se cunosc cauzele acestei creşteri. În 60% din cazuri, dermatita atopică debutează la vârsta de sub un an, iar simptomatologia se ameliorează în jumătate din cazuri după pubertate; doar în puţine cazuri persistă toată viaţa.

Cauzele dermatitei atopice

Cauzele primare ale dermatitei atopice, ca de fapt ale celorlalte boli alergice, nu sunt cunoscute decât în parte. Incidenţa familială fiind ridicată sunt incriminaţi în primul rând factorii genetici. Dintre factorii de mediu, care duc la apariţia şi accentuarea inflamaţiei cutanate, cei mai importanţi sunt: unele alimente, ca de exemplu laptele de vacă, ouăle, carnea de peşte, alunele şi nucile şi alergene inhalatorii, ca de exemplu polenul şi acarianul din praful de casă. Interrelaţia dintre aceste alergene şi simptome este însă, în cele mai multe cazuri, greu demonstrabilă.

Simptomele sunt deseori accentuate şi de diferiţi iritanţi ai pielii, ca de exemplu, îmbrăcămintea din lână şi fibre sintetice, unele săpunuri, apa fierbinte şi temperatura ambientală mai ridicată. Vara simptomele cutanate se pot ameliora, până la dispariţie, cu agravare toamna şi iarna. Iritabilitatea psihică agravează cercul vicios al bolii: prurit - scăpinat - erupţii cutanate - excoriaţii.

Cum recunoaştem dermatita atopică?

În funcţie de vârstă, dermatita atopică se împarte în trei stadii:
1. Dermatita atopică infantilă (până la vârsta de 2 ani)
Primele semne cutanate apar în luna a treia de viaţă. În acest stadiu, eczema atopică se manifestă prin papule şi vezicule exudative pruriginoase, localizate predominent pe pomeţi, pe frunte, retroauricular, pe trunchi şi în zonele extensoare ale membrelor. Sugarul se scarpină des, în special noaptea, este irascibil, plânge mult, iar noaptea se trezeşte de mai multe ori. Deseori, leziunile scărpinate se infectează.

2. Dermatita atopică a copilului (între vârstele de 2 şi 12 ani)
La copil, dermatita atopică poate debuta după vârsta de 2 ani, dar de obicei este continuarea fazei infantile. La această vârstă, eczema atopică este mai puţin exudativă, pielea devine îngroşată ("lichenificată"), în special la nivelul flexurilor membrelor (genunchi, coate, glezne), pleoapelor şi gâtului. Pruritul intens persistă, în special în fazele acute.

3.Dermatita atopică a adultului (peste vârsta de 12 ani)
Este de obicei continuarea fazei copilăriei a dermatitei atopice. Simptomele sunt mai accentuate la faţă, pleoape şi peribucal; persistă de asemenea leziunile lichenificate la nivel flexural şi laterocervical. Pruritul caracterizează şi această fază şi într-o proporţie mare a cazurilor se asociază şi alte boli alergice: conjunctivită, rinită şi astm.

Diagnosticul dermatitei atopice

Nu există teste de laborator relevante pentru diagnosticul dermatitei atopice, acesta fiind bazat pe manifestările clinice şi prin excluderea altor tipuri de dermatită.
La copiii atopici, urticaria şi pruritul poate fi accentuat de anumite alimente ca: lapte, ou, peşte, cereale, nuci, arahide, roşii, citrice, ciocolată etc. Depistarea factorului declanşator alimentar este dificilă. În completarea testării cutanate, care are o valoare limitată, este obligatoriu testul de evicţiune prin dietă eliminatorie. Acesta constă dintr-o dietă de bază, care nu conţine alimentele suspectate, menţinută până la dispariţia leziunilor cutanate, după care alimentele respective se reintroduc câte unul. Dacă dieta de eliminare ameliorează net simptomele de mai multe ori, alimentul respectiv va fi evitat mai mulţi ani.

>Complicaţii

Dermatita atopică se infectează frecvent cu bacterii, fungi şi virusuri. Cele mai frecvente infecţii sunt cu stafilococ şi virus herpetic. Acestea agravează boala.

Cum tratăm dermatita atopică?

Dermatita atopică nu poate fi vindecată, dar majoritatea cazurilor au tendinţa de ameliorare spontană progresivă. Controlul simptomelor depinde de respectarea a mai multor reguli de tratament stabilite de alergolog şi dermatolog, sub controlul frecvent al medicului de familie. Educarea părinţilor copiilor atopici este decisivă pentru succesul terapeutic şi creşterea calităţii vieţii.

Tratamentul dermatitei atopice este eficient numai dacă se intervine simultan printr-o multitudine de măsuri. Nu există un medicament care să suprime în totalitate simptomele sau ale cărui efecte secundare pe termen lung să nu fie mai importante decât boala în sine. Imunoterapia cu vaccinuri antialergice nu este eficientă în dermatita atopică.

Este foarte important ca pacientul şi părinţii acestuia să accepte că dermatita atopică este o afecţiune cronică, ce necesită îngrijire şi intervenţii medicale permanente pentru a întrerupe cercu vicios prurit - scărpinat. Pentru a le realiza este necesară respectarea următoarelor principii de tratament:

-alăptarea la sân până la vârsta de 6-7 luni este cea mai bună metodă pentru a evita apariţia eczemei atopice; când se începe diversificarea se vor evita, până la vîrsta de un an, citricele, a laptele integral, ouăle, carnea de peşte;

-alimentele care s-au dovedit a fi alergene trebuie eliminate pentru ai mult timp;

-pentru a evita sensibilizarea la acarianul din praful de casă şi apariţia rinitei şi astmului colectoarele de praf din anturajul copilului trebuie reduse la maxim;

-este recomandată îmbrăcămintea din bumbac alb, iar spălate cu detergenţi blânzi şi bine clătite; nu sunt permise soluţiile odorizante pentru clătit;

-copilul trebuie îmbrăcat adecvat temperaturii ambientale; îmbrăcarea excesivă şi alergatul cauzează transpiraţie, care accentuează pruritul;

-îmbăierea trebuie să fie de scurtă durată, în apă nu prea fierbinte

-sunt permise numai săpunuri grase, speciale pentru piele uscată, fără coloranţi şi neparfumate;

-după baie, pielea trebuie hidratată zilnic, cu unguente grase;

-soarele şi apa de mare ameliorează simptomele atopice; dacă leziunile sunt exudative sau infectate trebuie evitat contactul cu nisipul;

-trebuie împiedicată scărpinarea leziunilor; tăierea scurtă a unghiilor previne lichinificare şi infectarea pielii;

-infecţiile cutanate trebuie tratate, iar în caz de infecţie cu herpes a unei persoane din anturajul copilului, acesta trebuie izolat;

-trebuie asigurat un climat familial afectuos şi calm; agitaţia din jurul acestuia scade semnificativ pragul la prurit;

-fumul de ţigară are efect nociv prin creşterea riscului de a dezvolta simptome respiratorii alergice: rinită şi astm;

-tratamentul cu corticosteroizi sub formă de unguente se va aplica numai la indicaţia şi numai în dozele recomandate de specialistul dermatologi sau alergolog; aplicarea acestora din iniţiativa părinţilor sau a pacientului este ferm contraindicată, din cauza posibilelor efecte adverse pe termen lung; în nici un caz nu vor aplicate pe faţă;

-nu este recomandată tratarea infecţiilor cutanate cu antibiotice aplicate local, din cauza riscului mare al asocierii dermatitei de contact;

-tratamentul cu antihistaminice orale este benefic; prin diminuarea pruritului se întrerupe cercul vicios caractersitic acestei boli; în acest fel evoluţia generală este mult ameliorată;

imaginea utilizatorului raysolomon

fetei mele de 7 luni implinite i-au iesit din senin pe fata pete rosii.Aseara i-am facut baie cu apa mai fierbinte dar lucrul asta s-a mai intamplat,care sa fie cauza??????
Starea ei este buna,nu se scarpina,etc

imaginea utilizatorului lavinia21

si bebelusului meu i-au aparut pete rosii si aspre exact dupa ce i-am facut vaccinul de la 2 luni. el mananca doar laptic de san, Cum poate fi vorba de alergie cand eu folosesc pentru bebelusul meu toate produsele bio? o coincidenta prea mare in ceea ce privesta vaccinurile
mamici interesati-va de vaccinuri sa vedeti ca acestea provoaca aceste alergii... am incercat toate cremele posibile fara nici un rezultat
in plus in pulpita stanga unde i-a facut vaccin are 2 pete mari si rosii asemanatoare cu cele de pe fata a inceput sa ii apara si pe genunchi chestia asta se extinde
am fost la doctor si a dat din umeri habar nu au! sau stiu si nu vor sa zica nu ii intereseaza

imaginea utilizatorului lavinia21

si bebelusului meu i-au aparut pete rosii si aspre exact dupa ce i-am facut vaccinul de la 2 luni. el mananca doar laptic de san, Cum poate fi vorba de alergie cand eu folosesc pentru bebelusul meu toate produsele bio? o coincidenta prea mare in ceea ce privesta vaccinurile
mamici interesati-va de vaccinuri sa vedeti ca acestea provoaca aceste alergii... am incercat toate cremele posibile fara nici un rezultat
in plus in pulpita stanga unde i-a facut vaccin are 2 pete mari si rosii asemanatoare cu cele de pe fata a inceput sa ii apara si pe genunchi chestia asta se extinde
am fost la doctor si a dat din umeri habar nu au! sau stiu si nu vor sa zica nu ii intereseaza

imaginea utilizatorului Duduia

Buna Lavinia,

Baietelul meu a impliniti luna trecuta 2 ani, iar de 1 an ne luptam cu aceste pete rosii de pe fata. In timpul iernii era rosu tot timpul, l-am dat cu creme si unguente naturale de tot felul si nimic. Am urmarit daca se roseste dupa ce mananca anumite produse, dar degeaba. Nu am nici un rezultat. Problema este ca de vreao 2 saptamani i-au aparut si pe fundulet 2 pete si incep sa ma ingrijorez. Ceea ce s-a ma schimbat este ca de cand e mai cald si soare afara, pe fata nu mai este pielea rosie, ci doar apare ca o crusta maronie, efectiv se vede pigmentul uscat si maro. daca ne poti ajuta si ai vreun raspuns sau solutie la asta ar fi super. Astept raspunsul tau.

imaginea utilizatorului CorneliaB

Buna ziua !
As dori sa o intreb pe dna Duduia cum a rezolvat cu petele de pe fata. Am un baietel care are aceleiasi simptome de 5 luni si am fost degeaba deja la 4 doctori . Nu ii trec. Sunt rosii si aspre. Il mananca. Cateodata nu sunt rosii dar tot aspra este fata. Mentionez ca i-au aparut la 2 zile dupa vaccinul de 1 an si 1 luna dar nu stiu daca este de la el sau e o coencidenta.