lipsa de calciu si anemie

imaginea utilizatorului reby

Fiul meu,Radu, in virsta de 8 ani este anemic si are lipsa de calciu. dati-mi o idee ce as putea face.

Adaugat in:  
imaginea utilizatorului maria

Draga Reby, Radu are nevoie de o alimentatie care sa-i asigure un aport adecvat de fier si calciu , adica sa manance oua, ficat, carne, spanac si alte legume verzi, cereale si lactate dar si un preparat de fier (ex : Fier Haussman) , Calciu si vitamina D3 si vitamina C . Ar trebui cautata cauza anemiei si hipocalcemiei ( un aport insuficient datorita lipsei poftei de mancare sau alta cauza care ar putea sa se evidentieze in urma unor investigatii de laborator). Multa sanatate lui Radu!

imaginea utilizatorului aura

In functie de valorile hemoglobinei si a calcemiei medicul ii va calcula doza de fier si calciu pe care trebuie sa le ia. Alimentatia are si ea rol important pt ca va trebui sa consume alimente bogate in calciu si fier.

imaginea utilizatorului mona

Anemia la varsta asta cel mai frecvent e data de paraziti intestinali. Coproparazitologic i-ai facut? ar fi bine sa-i faci si sa-l repeti de mai multe ori daca rezultatul iese negativ. deoarece daca e vorba de giardia, nu iese dinn prima, uneori e nevoie de repetat de mai multe ori analiza.

imaginea utilizatorului steluta

Hipocalcemia la copii poate apare datorita unui aport scazut prin alimentatie(consum scazut de lactate) ,lipsa de vit D care fixeaza calciul in oase (vigantol, soare) ,lipsa de magneziu (exista suplimente de calciu si magneziu).

imaginea utilizatorului xena

Este foarte bun Osteocare

imaginea utilizatorului dianamioara

Pe langa o alimentatie corespunzatoare, ii poti administra lui Radu si Corail-liquide sau Calciu coralier lichid.
Este un supliment nutritiv foarte usor de administrat copiilor, deoarece se prezinta sub forma lichida si are un gust placut. Nu este doar foarte usor asimilabil din cauza formei lichide dar contine si un mix de minerale principale.
Copiilor de pana la 12 ani se administreaza 1 lingurita / pe zi (15 ml)iar adultilor - 2 lingurite / zi (30 ml) timp de 1 luna.

imaginea utilizatorului ionela tala

am 19 ani si as vrea sa am si eu un copil dar mie frica pentru ca am lipsa de calciu ametesc am tensiunea mica sun agitata si nu cred ca o sa pot duce o sarcina pana la capat ce pot face va rog ajutatima astept emailul dumneavoastra

imaginea utilizatorului basarabmirela

trebuie sa ti faci analize si sa urmezi un tratament prescris de doctor asa cred, altceva nu pot sa ti sugerez

imaginea utilizatorului giuliadiana

si eu am avut lipsa de calciu inainte sa fiu gravida si nu am mai apucat sa fac analize si sa tratez preventiv ca am ramas deja insarcinata,eu am si vomat mult in primele 4 luni,pe parcursul sarcinii am facut analize si au iesit bine......nu aveam nici o carenta de nimic.....bebe a fost si este bine,a avut si el putina anemie la 2 luni dar luam fier si mancam sanatos ca sa esimileze mult fier