la cate luni se inchide fontanela?

la cate luni se inchide fontanela?

imaginea utilizatorului nicolush

am citit ca fontanela trebuie sa inchida pana la 13-18 luni, dar am vazut si o mamica ce spunea ca fontanela bebelusului ei s-a inchis de la 3 luni si isi facea probleme k a auzit k va trebui sa i se redeschida fontanela bebelui pt k i s-a inchis prea devreme si nu va lasa creierul sa se dezvolte. am observat si eu ca bebelusului meu i s-a mai micsorat suprafata moale. inca nu am fost la pediatru sa vedem ce zice. bebelusilor vostri li s-a inchis fontanela?

imaginea utilizatorului uxksyio

Niolush, nu stiu exact la ce varsta ar trebui sa se inchida, dar noua la 3 luni medicul ne-a dat calciu pentru ca nu se inchidea suficient. Acum, la 5 luni, nu mai pulseaza nimic, deci este aproape inchisa. Stiu ca osul nu se intareste bine decat mai tarziu, dar nu cred ca asta inseamna ca ramane fontanela deschisa.

imaginea utilizatorului chris

Fetelor nu va faceti probleme.Fontanela se poate inchide pana la 18 luni.Daca se inchide mai repede ,la 2-4 -6 luni sunt probleme precum si daca dupa varsta de 18 luni nu e inchisa.
La cei nascuti cu fontanela mare e normal sa li se inchida ceva mai tarziu.

imaginea utilizatorului kmy

Fontanela se inchide normal intre 9-18 luni, depinde de copil. Ce este mai devreme de 9 luni sau mai tarziu de 18 luni inseamna ca sunt probleme. Consultati pediatrul.

imaginea utilizatorului uxksyio

Kmy, chiar mi-ai trezit un semn de intrebare, deoarece la fetita mea abia se mai simte o portiune foarte mica unde nu e inchisa fontanela si are 5 luni. Pe de alta parte, medicul mereu o consulta sa vada cum stam cu fontanela Thinking Voi intreba cu siguranta.

imaginea utilizatorului doriana

fetita mea are 10 luni si nu i s-a inchis fontanela, dar nici mult nu mai are. la 9 luni avea 0.5/0,5 cm.

imaginea utilizatorului kmy

uxksyio, chiar daca fontanela la 5 luni, aproape ca nu se mai simte, asta nu inseamna ca este inchisa de tot. Si la Mihai s-a inchis la 9 luni, dar eu nu am mai simtit-o deschisa cu vreo 2 luni inainte, dar pediatra m-a asigurat ca inca mai are pana sa se inchida de tot. Deabia la 9 luni m-a asigurat ca este inchisa. Noi nu stim cu exactitate sa controlam copiii, asa ca nu cred ca ar trebui sa te nelinistesti, dar pt siguranta, intreaba pediatrul.

imaginea utilizatorului uxksyio

Mersi, o sa mai aduc vorba cu ea despre asta. Intr-adevar nu vreau sa-mi fac ganduri negre inainte.

imaginea utilizatorului michi

fontanela se inchide in jur de 18 luni, nu se da aiurea calciu la bebelusi, dar vad ca asta e moda, al meu are 9 luni si fontanela de 2-3 cm si e foarte bine asa. Toate suturile caputului se inchid complet in jur de 12 ani, mamicilor, inainte de a da ceva aiurea faceti o calcemie, nu se da calciu la un bebe fara motiv, doar pt. fontanele.

imaginea utilizatorului pufi

fetita mea are 6 luni si pare ca este la fel ca la inceput cand am nascuto,dar sper sa nu fie vreo problema