decalotarea

imaginea utilizatorului plesa alina

buna dimineata mamici ce puteti sami spuneti si mie despre decalotarea la baietei

imaginea utilizatorului BIJOUX

mie pediatrul nu mi-a recomandat sa-i fac....mi-a dat un gel in schimb sa-i masez preputul la baietel l-a fiecare schimb de scutec pt. o luna.... care va mai fi aplicat apoi periodic si asta il ajuta ca cuculetul sa-si faca singura treaba...se numeste FIMOSIN ...nu stiu daca in RO este... decalotare NU .... e traumatizant pt. bebe....

imaginea utilizatorului ioana27

Am avut si eu teama asta si am intrebat pediatrul care mi-a spus ca trebuie sa ,,desfacem,, putin putulica atat cat sa se vada putin si nu mai mult.Aceasta manevra la fiecare baita.
Bafta!

imaginea utilizatorului andreea77

la ce varsta se face decalotarea? mie nu mi s-a spus nimic...

imaginea utilizatorului Alessia25

eu ii fac decalotare mai mereu .dupa baita este cel mai bine .este si linistit si nici nu misca in front .uniii bebei se descurca singuri altii au nevoie de un pic de ajutor . andreea este bine sa facem decalotarea la bebei ca sa nu doamne fereste sa faca fimoza si binenteles se face chiar din primele zile de viata ca sa se obisnuiasca si sa ii fie mai usor .

poop

imaginea utilizatorului Alessia25

Si mai jos avem un articol care cred ca o sa ne fie de folos mamicilor de baietei

Intr-un numar foarte mic de situatii preputul este complet retractabil la nastere, ori devine retractabil in primii ani de viata; in mod asemanator in foarte putine cazuri fetele se nasc fara himen sau il pierd spontan, in primii ani de viata.

Preputul neretractabil, ori fimoza cum este mai frecvent cunoscuta, nu este altceva decat semnul fizic al virginitatii masculine.

Pe la pubertate, datorita activitatii hormonale, rezistenta la retractie slabeste. Preputul devine retractabil oricand intre 0 si 20 de ani in mod spontan, prin masturbare sau contact sexual.

Secretiile vaginale feminine sint cu mult mai abundente decat secretiile genitale masculine; cu toate acestea nimeni nu considera necesara deflorarea in masa, prematura, a fetitelor, pentru spalare si o mai buna igiena.

Decalotarea sau debridarea fimozei este actiunea prin care, mecanic sau chirugical, in mod fortat si prematur, se retrage preputul nematurizat al unui baiat, care in mod normal este stramt si atasat de gland la nastere si in copilarie, distrugandu-se astfel aderenta fiziologica, normala, naturala.

Decalotarea fortata a preputului la copii este foarte dureroasa si traumatica pentru ca distruge tesutul erogen in dezvoltare. Afecteaza in mod negativ senzitivitatea erogena a penisului.

In unele cazuri, mamele sint "sfatuite" calduros si insistent de catre unii medici sa "maseze" penisul, de fapt sa isi masturbeze baietii in vana, in timpul baii, ca sa "trateze fimoza" - o cale de pierdere a virginitatii pe care in mod sigur fii lor nu ar fi ales-o daca ar fi fost intrebati. Dimpotriva, imaginea mamei lor in vana masturbandu-i cu siguranta li s-ar parea bizara, le-ar provoca repulsie si indignare. Absolut dezgustator, barbar si revoltator ! Ceea ce banuiesc e ca baietii prefera sa fie masturbati cand mai cresc, intr-un cadru romantic, de catre iubita ori sotie, si nicidecum sa fie initiati in aceasta activitate sexuala intr-un mod atat de nepotrivit si prematur, de catre propria lor mama.

Decalotarea fortata, prematura, nu conduce la o igiena mai buna ci dimpotriva, la una mai slaba. In copilarie preputul trebuie sa fie atasat de gland (fimoza fiziologica), asa cum natura a intentionat, pentru a nu permite accesul germenilor patogeni din mediu. Nu exista o varsta prestabilita la care acesta dispare. Decalotarea prematura rupe aceasta aderenta naturala si distruge mecanismul natural de producere a smegmei, cu rol de prevenire a infectiilor, inclusiv HIV, si hidratare a glandului, favorizand imbolnavirile.

Debridarea fimozei (decalotarea chirurgicala ori manuala a preputului) se justifica doar in situatia extrem de rara cand s-a ajuns la varsta adulta, preputul este inca neretractabil, barbatul doreste sa obtina retractabilitate completa, iar tratamentul standard cu unguent steroidal nu a dat rezultat.

In cazul decalotarii (deflorarii) fortate a baietilor, motivul frecvent invocat, ca in cazul mutilarilor genitale, ori deflorarii fortate a fetitelor, este o mai buna "igiena". Fimoza congenitala, respectiv conditia prin care preputul este stramt si atasat de gland, de obicei, la nastere si in copilarie, este fiziologica (normala, naturala). Asa se nasc marea majoritate a baietilor. Nu exista o varsta prestabilita la care acesta dispare: dupa unele statistici, circa 50% din baietii de 10 ani au in continuare preputul neretractabil. In unele cazuri retractabilitatea se obtine abia la 17 - 20 ani. La numai 1% din populatia masculina acest lucru persista si in viata adulta, si nu cauzeaza mai multe probleme de igiena sau sanatate decat ar cauza situatia unei femei care a decis sa ramana virgina pentru tot restul vietii. Acesta este un lucru la fel de personal si delicat cum este pierderea virginitatii fetelor. Nu necesita o abordare diferita fata de cum s-ar proceda in cazul fetelor.

Asemanator, majoritatea fetitelor se nasc cu vulva acoperita de labii si himen; o stare fiziologica este normala si naturala si nu cauzeaza nici o problema de igiena sau de alta natura; nu necesita nici un tratament special. Preputul este complet atasat de gland la nastere la majoritatea baietilor. Decalotarea fortata nu va conduce la o mai buna igiena pentru ca oricum igiena si curatirea se fac in mod natural de catre preput, care produce lisosome antibacteriene si anticorpi. Iata de ce in medicina se spune ca un penis intact este "selfcleaning" (autocuratator), asa cum sint spre exemplu ochii sau organele genitale ale fetitelor. Singura actiune de igiena necesara este limpezirea externa cu apa, fara sapun, cum se procedeaza cu oricare alt organ de perceptie. Sapunul este cauza principala a infectiilor si nu existenta preputului sau faptul ca acesta este atasat de gland in copilarie si adolescenta (fimoza). Sapunul usuca pielea, dand nastere la crapaturi. Acestea constituie o poarta deschisa in calea infectiilor si contaminarii cu virusi din mediu. Sapunul distruge bacteria de piele cu rol in mentinerea PH neutru, natural, iritand tesutul subtire, de tip mucus, din zona genitala.

Riscurile deflorarii (decalotarii) fortate, premature, la baieti:

1. risc de deces - datorita sangerarii, exista posibilitatea de hemoragie, cu risc de deces, in special in cazul lipsei vitaminei K in organism (insuficienta de coagulare sanguina, baiatul sangereaza pana la deces; este vorba despre o boala genetica)
2. durerea - uneori poate fi foarte severa, cu efecte negative asupra creierului ("brain damage"); exista studii in acest sens care masoara efectele negative ale durerii excesive din zona genitala asupra creierului, la baieti; durerea afecteaza centri nervosi din creier si este comparabila cu durerea cauzata de smulgerea unghiilor
3. senzorial - deflorarea fortata distruge tesutul erogen, nematurizat, in dezvoltare, cu implicatii negative asupra senzitivitatii sexuale a barbatului, inclusiv posibile probleme de ejaculare tardiva (intarizata); un penis decalotat prematur nu va mai produce smegma pentru hidratarea glandului, pentru ca glandele sebacee din preput au fost distruse, astfel ca glandul, lipsit de lubrifiere si umezeala, se usuca, rideaza si pierde din sensibilitatea erogena. In cazul decalotarii (debridarii) premature a fimozei, la copii, acesta actiune intrerupe in mod traumatic separarea preputului de gland care are loc natural intre 0 si 20 de ani. Glandul nematurizat se vindeca printr-un proces care presupune ingrosarea suprafetei, conducand la desensibilizare.
4. infectie - exista riscul de infectie din cauza sangerarilor care se produc
5. slaba igiena, cu risc de infectie - in copilarie preputul trebuie sa fie atasat de gland, asa cum natura a intentionat, pentru a proteja impotriva contactului cu urina si fecalele din scutece. Prin decalotarea fortata, prematura, se pierde acesta functie igienica importanta a preputului stramt (fimozei). In plus, un penis decalotat prematur nu va mai produce niciodata smegma, cu rol de protectie impotriva infectiilor de-a lungul vietii.
6. aderente reale - uneori prin ruperea fortata a preputului de glandul nematurizat apar fasii de piele sangerande care apoi, prin vindecare, pot da nastere la aderente reale
7. psihologic - datorita amintirii evenimentului care este perceput ca un viol;
8. risc de accidente asociate cu decalotarea fortata cum ar fi: rupturi de tesut care nu se pot rezolva decat prin amputare de preput, ceea ce va altera functiile erogen-senzoriale si protective ale acestuia ireversibil si pentru tot restul vietii. Uneori se poate ajunge la necesitatea unor interventii chirurgicale mai complexe care vor crea o intrerupere in circulatia sanguina la nivelul penisului, cauza a disfunctiei erectile (impotenta). Alteori se pot intampla alte accidente, cum ar fi parafimoza (blocarea preputului la baza glandului) , care va impiedica circulatia sanguina;
9. in cazul utilizarii de anestetice exista riscul asociat cu acestea, care nu sint indicate la varste mici
10. fobia de medici - baiatul poate dezvolta o frica fata de personalul medical care il asociaza cu experienta traumatica, respectiv violul din copilarie
11. estetic - uneori deflorarea fortata lasa cicatrici si ciupituri chirurgicale pe gland, care raman pentru restul vietii, ca o "amintire" zilnica a evenimentului traumatic, nenecesar;
12. unii baieti sufera din cauza ca au fost privati de acesta prima experienta sexuala, prin care isi pierd virginitatea si devin barbati, fiind deflorati de medici sau parinti;

Lasati in pace, majoritatea baietilor vor prefera sa isi piarda virginitatea prin contact sexual cu o fata, si nu prin violare de catre parinti sau medici. Ei nu vor forta decalotarea niciodata peste limita de durere suportabila, asa cum nici fetele nu forteaza penetrarea himenului decat la limita suportabila. Pe masura ce se maturizeaza, datorita hormonilor, rezistenta la retractie slabeste, facand prima decalotare tot mai putin dureroasa, asa cum se intampla cu himenul fetelor.

Considerand toate aceste riscuri comparativ cu beneficiul care este practic nu exista, decalotarea fortata la copii nu este o procedura necesara; dimpotriva, este contraindicata. Nu exista nici un studiu care sa dovedeasca ca un penis adult, cu preputul complet retractabil, este mai igienic sau mai putin expus imbolnavirii decat penisul neretractabil al unui copil sau adolescent. La fel, este irational sa afirmam ca o femeie deflorata este mai "igienica" decat o fetita virgina.

De ce este nevoie ca preputul sa fie complet retractabil? Singurul rost al retractabilitatii ar fi poate o mai buna perceptie sexuala. La varste mici, in copilarie acest lucru nu este necesar. Organele genitale in copilarie nu joaca rol sexual. Singurul rol este cel de mictiune. Mai tarziu, cand baiatul va avea nevoie sa inceapa viata sexuala, daca nu va reusi sa obtina retractabilitatea pe cai obisnuite, naturale - foarte putin probabil - (adica spontan, masturbare, contact sexual), si daca doreste un penis cu preputul complet retractabil, poate analiza optiunile pe care le are si apela la metodele de eliminare a fimozei conservatoare si nontraumatice care exista. Este foarte probabil ca el va prefera sa mearga gradual si sa refuze circumcizia; unguentul cu propionat de clobetasol si-a dovedit eficienta.

imaginea utilizatorului alexia84

De unde ai luat articolul? Ca pana cum n-am auzit varianta asta...adica am auzit doar ca trebuie facuta decalotarea (bineinteles nu fortata, ci cu grija). 2 pediatri mi-au spus asta, in plus stiu cateva mamici de baieti care au fost sfatuite la fel, chiar una cu baiat de 4 ani care a fost chiar operat pentru ca nu i s-a decalotat putulica. Nici nu mai stiu ce sa zic. Si eu sunt mamica de baiat si ma gandesc ca poate il doare, dar niciodata nu-l fortam si nu parea sa-i creeze disconfort.

imaginea utilizatorului elizanicole98

numai la noi in romania se mai folosesc astfel de practici de decalotare.ammai vorbit si cu mamici din alte tari dar asa ceva nu se practica decat la noi,din pacate suntem in urma la toate capitolele in ceea ce priveste medicina pediatrica.