cum se desfunda nasul la bebe:cu pompita sau cu ser si si siringa??

cum se desfunda nasul la bebe:cu pompita sau cu ser si si siringa??

imaginea utilizatorului monalisa

Mamicutelor dati-mi va rog un sfat:cum se procedeaza cu bebe cand are mucozitati in nasuc??? de putin timp am nascut si nu am deloc experienta in ingrijirea lui bebe,nici baita nu i-am facut de frica,orice sfat e binevenit..are si o scurgere de sange fetita jos..ce sa fac?ieri i-a cazut si buricutul..cam multe pentru inceput..

imaginea utilizatorului gagaritz

Este bine sa ii pui cateva picaturi de ser apoi lasi putin sa se amezeasca nasucul si pui pompita la baza nasului si ii cureti nasucul,in legatura cu scurgerea nu stiu ce sa zic ,un pic abia pe scutecel am avut si noi dar cred ca ar trebui sa mergi la dr daca persista ,nu iti fie teama de baita pune-i un prosopel in cadita si apa putinica si incet incet o sa fi foarte experimentata,

imaginea utilizatorului usra17

nasucul cu ser si betisoare.cu pompita nu am reusit nicicum.

imaginea utilizatorului swedeza

cu ser, apoi lasi sa se umezeasca, asa cum bine a spus gagaritz, acoperi o nara cu degetul apoi tragi cu pompita din nara cealalta.

imaginea utilizatorului doriana

si eu ii curat nasucul cu betisoare in fiecare seara dupa baita deaorece este mai umed si se poate curata usor. in cazul in care ii curge nasul i-l inmoi cu ser fiziologic, iar daca nu se elimina de la sine, folosesc batista bebelusului.

imaginea utilizatorului michi

nasucul se desfunda cu un pic de lapte de mama sau cu ser fiziologic, laptele de mama e mai bun, daca ii pui 1-2 picaturi, va stranuta si iasa singuri, singerarea e normala, e hormonal, va trece, au unele fetite dupa nastere, de multe ori dupa citeva zile se umfla si sinutii un pic, e tot hormonal, daca e cazul la ea nu fa absolut nimic, nu stinge sau apasa ca doare ingrozitot si se poate inflama.

imaginea utilizatorului Nutzi

cand are nasucul infundat , se pune ser fiziologic in nasuc si apoi se foloseste pompita pt a extrage toate mucozitatile. sangerarea despre care vorbesti mai e numita si "mica menstruatie" si apare la unele fetite, nu trebuie facut nimic. pt "criza mamara" despre care vorbeste michi se aplica comprese locale cu rivanol. sanatate!

imaginea utilizatorului kmy

Pe mine nu m-a ajutat niciodata pompita la desfundat nasucul. Daca a avut mucisori, foarte multi si lichizi, am folosit batista bebelusului, care in cateva secunde i-am scos fara mare scandal, iar daca a avut mucisori mai putini si mai intariti, ii bagam ser fiziologic cu pipeta, ca sa-i inmoi mucisorii, dupa care ii scoteam foarte usor cu betisoarele de urechi. Asta era metoda mea, fara prea mult chin.

imaginea utilizatorului anes

noi avem o pompita ff buna de nas de la marimer care se trage cu gura dupa ce ii pun ser in nasuc si chiar ii place nu plange niciodata si e ff buna!!!

imaginea utilizatorului kmy

Cum se trage cu gura? Noi batista bebelusului o folosim asa, adica nu o mai montam la aspirator, ca sa nu mai faca galagie si tragem cu gura. Probabil are acelasi sistem de spui ca esti multumita de ea.

imaginea utilizatorului anes

da pur si simplu aspir eu cu gura dar nu e batista bebelusului kmy ca pe aceea o stiu!!!eu sunt ff multumita seara dupa baita pun 2-3 pic de ser in fiecare nara si cand aspir o nara pe cealalta o acopar cu degetul!!!e ff buna si nu a plans niciodata yannis!!1

imaginea utilizatorului anes

uneori cand sunt chiar la iesire si noi folosim bete de urechi !!!fff bune si ele!!!

imaginea utilizatorului kmy

Tot cu betele de urechi rezolvam si eu problema rapid. Se prindeau mucisorii foarte bine de vata si nu ne chinuiam foarte mult.

imaginea utilizatorului asandeiana

Eu folosesc un spray de la Nivea pentru desfundarea nasului ce poate fi folosit la bebelusii de peste 3 luni. Este foarte bun. Pulverizeaza bine si inmoaie mucozitatile care curg singure din nasuc.

imaginea utilizatorului nicolush

eu folosesc pentru prima data un spray nazal -rhinomer- si il pulverizez in fiecare nara, dar nu curge nimic...e normal? bebe stranuta dupa, dar tot nu curge...

imaginea utilizatorului memo
Eu

eu folosesc tot ser si betisoare,pt nasuc.Dak i-a cazut buricutul poti sa-i faci baita,pune-i putina apa(verifica temperatura apei cu cotul sau termometru de baie) in kdita,un prosopel sub caput si uda pe bebe progresiv(nu-l pune direct in apa,dak stii ca nu-i place).Eu folosesc sapun lichid,mi se pare mai usor decat celalalt.Ai incredere in instinctul tau,si fii fara frica,vei vedea ca in curand ti se va parea super usor(mai ales dak-i place si la BB).Fetita mea e super incantata,de cate ori o dezbrac stie ca urmeaza baita si rade fericita(i-a placut apa ink din maternitate cand venea asistenta sa-i faca toaleta zilnica)Succes,asteptam sa ne spui cum a fost.

imaginea utilizatorului nadiasubici

eu am folosit apa de mare marimer si batista sugarului in 3 zile am scapat,cu pompita nu am reusit