candida pe fundulet ?

imaginea utilizatorului AURELIA

Am un baietel de 3saptamani si s-a iritat foarte rau pe fundulet si in zona inghinala, dr care l-a vazut mi-a zis ca are candida, dar nu mi-a dat niciun tratament, cine poate sa ma ajute? A mai auzit cineva de asa ceva?

Adaugat in:  
imaginea utilizatorului michi

Da, am mai auzit, fac multi bebelusi, probabil ca are in gurita, de unde a mers mai departe, inestin si fundulet. Cel mai bine e sa tratezi de la inceput pt. a nu se accentua, este un gel pt. gurita cu Nistatin si o crema pt. fundulet, nu stiu ce aveti in romania, intreaba medicul.Trebuie sa faci diferenta daca e candida sau nu, in gurita sint niste punctulete albe-grii, pe partea interioara a buzitelor, pe cerul gurii, in obrajori, pe fundulet dint pete rosii ca urzicatura care nu dor . deci pe bebe nu-l doare cind il speli. Nu te speria, nistatinul nu intra in singe, deci tratamentul nu e cu efecte secundare, multi bebelusi au candida. Laptele, mai ales cel de mama e mediu perfect de crestere a ciupercii, e foarte hranitor si binenteles foarte dulce, daca intradevar e candida incepe cit mai repede tratamentul pt. a nu se intinde si mai tare. Cum am mai spus, nu e nimic grav, au multi bebelusi. Un tip babesc; ia un pahar cu apa, dizolva un virf de cutit de bicarbonat de sodiu si sterge gurita bebelusului cu o compresa, incepi cu partea interioara a obrajeilor, cerul gurii, buzitelor si termini cu limba. Pt. fund ajuta un ceai negru foarte concentrat, cu care-i tamponezi funduletul, lasi la aer sa se usuce si gata. Evita servetelele umede, spala fundul numai cu apa clare sau apa cu ceai negru.

imaginea utilizatorului michi

acum am citit ca e zona inghinala, deci nu cred ca e candida, candida e direct de la anus pe fundulet, incearca cu caei negru, lasa fundul liber la aer, nu folosi servetele de fund, pune o crema cu galbenele de la farmacie pe zona rosie. Candida nu e niciodata in zona inghinala.

imaginea utilizatorului AURELIA

multumesc frumos michi, o sa incerc cu ceai negru