bebele fara lichid amiotic

imaginea utilizatorului lilia

am citit pe aici din povestile voastre ca dupa ce se rupe apa mai dureaza ceva timp pana vine si bebele dar nu mi-e clar cam cat poate sta bebele fara lichid in burtica?

Adaugat in:  
imaginea utilizatorului mona babici

eu cand am nascut nu am mai avut lichid amniotic. moasa m-a intrebat "cand mi s-au rupt membranele"... dar se pare ca am trecut peste etapa asta. habar n-am de ce, dar lichidul amniotic parca s-a evaporat.

imaginea utilizatorului michi

si daca se rup membranele si se scurge lichidul amniotic mai sint resturi de apa in uter, deci nu se scurge tot, si chiar daca ar fi asa nu e nici o problema pt. bebelus. Atita timp cit placenta functioneaza bine e asigurat cu tot ce ii trebuie. Singurul risc este cel de a primi o infectie, daca membranele sint rupte este poarta de intrare la bebelus deschisa, deci pot intra bacterii din vagin la bebelus , de aceea nu se asteapta mai mult de 48 de ore, si se declanseaza nasterea. La noi in clinica se asteapta doar 12 ore, daca nu apar contractiile se produce nasterea, se da un gel intravaginal sau se pune perfusie cu oxitocina, depinde de caz.Binenteles ca daca se rup membranele trebuie sa mergem dupa la spital , si daca nu apar contractiile imediat totusi se considera ca inceput de nastere. E important sa stim daca e caputul bebelui fest in bazin, doar atunci e voie sa te ridici si sa te misti, daca e in pozitie pelviana sau transversala trebuie sa se intinda femeia si sa fie asa transportata la spital, exista pericolul de a aluneca cordonul ombilical prin colul un pic deschis, deci prolaps de cordon ombilical, care ar fi fatal pt. bebe. Si la prezentatie craniana, daca nu e caputul fest in bazin se poate intimpla asa ceva, deci e important ca gravida sa intrebe medicul incepind din saptamina 36 daca e caputul fest sau nu, cel putin asa procedam noi aici. La tine lilia, daca se rup membranele fara contractii trebuie sa mergi imediat in clinica unde vrei sa nasti, cel mai bine ar fi in pozitie culcata, pt. ca nu poti sa stii daca s-au rupt membranele la bebe nr.1 sau 2, deci asa recomand eu la mamici care primesc gemeni. Daca amindoi bebelusii sint in prezentatie craniana poti sa nasti normal, daca cel de jos e in craniana si cel de sus in pelviana potin sa nasti tot normal, daca cel de jos e pelvian, cel de sus cranian se face cezariana, daca amindoi sint in pelviana se face cezariana, la alte prezentatii cum ar fi transversala se face intotdeauna cezariana. La noi se nasc multi gemeni pe cale normala, nasterile sint mai rapide decit la 1 copil, foarte rar sint complicatii.

imaginea utilizatorului michi

inseamna ca ai avut putin si in timpul contractiilor s-a scurs doar picatura cu picatura, se mai intimpla, desi faptul ca ai avut prea putin lichid amniotic trebuia vazut inainte in sonografie si declansata mai devreme nasterea. Daca un bebe are prea putin lichid amniotic e un semn de insufienta de placenta sau e peste termin.

imaginea utilizatorului lilia

multumesc mult michi tu stii mai bine si pana merg la doctor te mai intreb pe tine sa ma mai documentez si eu sa stiu ce-i de facut Kiss esti o dulce

imaginea utilizatorului michi

Kiss pupici la bebitele tale.