ATENTIE!! Epidemie de ROTAVIRUS!!!

ATENTIE!! Epidemie de ROTAVIRUS!!!

imaginea utilizatorului incontrero_isabella

MARE MARE ATENTIE MAMICI (cel putin din Bucuresti) . Toate spitalele din Bucuresti - Gr . Alexandrescu,Budimex,Marie Curie. sunt pline de copii infectati cu Rotavirus dupa ce au venit initaial cu alte probleme!! eventual internati-va ambulatoriu in caz de probleme sau mare mare atentie. Eu am in famile pe cineva care s-a internat cu infectie urinara bebe 6 sapt si a luat de acolo ROTAVIRUS-manifestat f urat si de curand inca 2 prietene internate cu bronsolita in ultima zi au luat VIRUSUL.sunt ingrozita si ma rog la DZEU ca fetiza me de 5 luni sa fie sanatoasa si pt copii vostrii la fel pt cxa e jale in spitale!!! CE STITI DESPRE ROTARIX? se paote face la 6 luni? e ok vaccinul?

Adaugat in:  
imaginea utilizatorului maria

Aproape toti copiii fac cel putin o data diaree cu rotavirus pana la 3 ani. Cele mai frecvente simptome sunt durerile de burtica, diareea (6-10 scaune moi/zi) si voma care dureaza mai multe zile. Daca nu este tratata corespunzator, duce la deshidratare si chiar deces.
Aceasta infectie face parte din categoria de boli foarte contagioase. Se transmite prin “mainile murdare”, alimente si apa contaminte.
Vaccinul (1 ml de
lichid) se administreaza pe cale orala. Acest medicament nu trebuie in nici un caz administrat pe cale injectabila.
Vaccinarea consta in doua doze de vaccin. Fiecare doza se administreaza separat, la
un interval de cel putin 4 saptamani. Prima doza poate fi administrata incepand de la varsta de 6 saptamani.
Cele doua doze ale vaccinului trebuie administrate pana la varsta de 24 saptamani, desi este de preferat sa
fie administrate inainte de varsta de 16 saptamani.
Se recomanda ca vaccinarea sa se incheie inainte de varsta de 6 luni. Eficienta si efectele adverse dupa aceasta varsta inca nu au fost evaluate suficient.
Cel mai bine este sa intrebi un pediatru pt ca bebele tau are 6 luni, deci e la limita varstei pt vaccinare.

imaginea utilizatorului incontrero_isabella

Maria..ff informata esti! Mersi.. Am intrebat si a zis ca ei nu prea au afcut in policlinica vaccinul asta ca este mai nou...si..ca oricum ar fi mai bine copilul sa se imunizeze natural..etc adica nu mi l-a recomandat expres dar nici nu a fost contra, a zis ca decizia este a mea. Iar eu nu stiu daca e bine sa faca sau sa preintampin. Mama mea a zis ca si noi acum 30 ani faceam dar nu se numea rotavirus ca nu se stia..erau simtomele si treceau toti copii aproape prin asta... Dar nu stiu ce sa fac... uneori e f violent virusul, nepotica mea a avut 30 scaune pe zi si a stat la perfuzii dar avea 6 sapt..

imaginea utilizatorului miki8304

ne-am vaccinat si sper sa nu pateasca bebeii nimic iar vaccinul se face pana la 6 luni

imaginea utilizatorului andreea33

Noi am facut vaccinul la 4 si la 5 luni, contra cost, fara nici o reactie adversa
Dar am auzit ca se poate face si dupa 6 luni, o singura doza. Dar exista riscul ca bebe sa fi luat deja virusul si.................atunci e periculos.
Vaccinul se face pana in 6 luni pt ca atunci incepe diversificarea alimentara, copilul incepe sa intre in contact cu mai multa lume, incepe sa stea pe covor prin casa, sa se deplaseze, sa bage toate alea in gura.................
Dintre toate vaccinurile , asta mi se pare cel mai "safe", am citit ce contine. Restul, inclusiv cele obligatorii.................vi se face parul maciuca daca cititi!
De exemplu, cel ROR, care este pe lista de obligatorii este din ou, care poate da niste alergii..........pentru toata viata!
Dar asta e alta discutie.