Alergia la proteinele din lapte de vaca

Alergia la proteinele din lapte de vaca

imaginea utilizatorului Dya

Buna , tuturor.
Baietelul meu de 4 ani si 4 luni a fost diagnosticat la 3 ani jumatate cu astm bronsic alergic (ce s-a declansat dupa cateva raceli repetate si o pneumonie pentru care a stat internat 2 luni in spital, de cand a inceput gradinita). La efectuarea panelului de alergeni i-a iesit o predispozitie alergica la cazeina , o proteina din lapte. Mentionez ca l-am alaptat pana la 1 an, fara lapte praf, iar dupa un an am trecut pe lapte UHT care i-a placut f mult, bea si 1 l de lapte pe zi. La declansarea crizei de astm manifesta si o mancarime puternica a spatelui, desi pe piele nu era nici o eruptie, din cauza careia dormea f rau, adormea greu. Am intrerupt administrarea de lapte 3 luni si orice produs care sa contina lactate, urmand in paralel si un tratament pentru paraziti intestinali. Mancarimile au disparut dupa aceasta perioada si am reintrodus laptele pentru ca la efectuarea testelor cutanate nu a mai reiesit ca ar fi alergic la lapte. Pentru astm urmam in continuare tratament si mai face din cand in cand crize pe care incercam sa le tinem sub control. Tot nu inteleg daca este o legatura intre astm si alergia la cazeina, daca ar trebui refacute testele la sange pentru a face o legatura cu testele cutanate care au iesit negative...S-a mai confruntat cineva cu asta? Pe timpul cat am intrerup laptele i-am dat Pregomin-formula speciala hipoalergenica pentru tratamentul dietetic al intolerantelor si alergiilor alimentare (daca este cineva interesat mi-a mai ramas o cutie neutilizata).
Astept parerile voastre daca ati trecut prin asta. Multumesc.

Adaugat in:  
imaginea utilizatorului loredana-braila

da si baiatul meu a avut astm bronsic si acum vad ca e mai bine.nu mai face crize dar e alergic la lactate.el de la 2 luni a baut numai lapte hipoalergenic si de ieri iam luat tot lapte praf dar formula simpla.si la mine tot la fel sau declansat amandoua odata si astmul si alergia din cauza primei doctoritela care lam inscris si nu mia dat tratamentul adecvat cand a fost baiatul racit.si eu lam avut bolnav grav dar am facut tratamentul acasa 2 luni ,nu am vrut nici eu si nici doamna doctor sa mil interneze pt ca spitatele noastre sunt un focar de infecti.

imaginea utilizatorului michi

asthmul e o boala alergica, deci are mare legatura, toti asthmaticii au alergii, doar multi nu stiu la ce daca stii ca e da la cazeina lasa produsele lactate la o parte complet, si vei vedea ca va fi bine.si baiatul meu are asthm, e alergic, el are alergie la anumite alimente si fructe si alergie la polen.

imaginea utilizatorului biancastan

sI NOI AM DEPISTAT CA AVEM ALERGIE LA PROTEINA DIN LAPTE ACUM 6 LUNI.dUPA CE BEA LAPTICUL SE CULCA SI Automat se infunda pe nas....de o sapatamana i l-am scos complet...vrem sa repetem panelul pediatric dupa 3 saptamani....doctorita vrea sa ne bage pe Singulair....La cfe medici ati mers cu copii vostrii?