alaptatul dupa cezariana

imaginea utilizatorului cornelia

Se apropie momentul nasterii. nu stiu sigur pe ce cale voi naste dar vreau sa stiu in cazul in care o sa nasc prin cezariana o sa am lapte imediat ca sa-mi pot hrani bebelusul?

imaginea utilizatorului loreta

eu am nascut prin cezariana si laptele a venit in ziua a doua nu am avut din prima zi lapte. bebe imi era adus la pat de catre asistenta pediatra si mi-l punea la san . in prima zi bebe a fost hidratat cu ser glucozat apoim in a doua zi mi-a venit laptelle si bebe a inceput sa suga voios.

imaginea utilizatorului alondra26

buna,am nascut prin cezariana(pentru ca bataile inimi fetitei mele au inceput sa scada si a trebuit sa intru in operatie imediat),am nascut o la 23.40 si imediat mi au dat o in brate si am alaptat o nu am avut probleme cu laptele,am avut prea mult sincera sa fiu si trebuia sa ma mulg.depinde cred de la persoana la persoana.

imaginea utilizatorului Vali

in primele zile nu curge lapte ci colostru pe care e f important ca bebe sa-l primeasca. colostrul e mai bogat in anticorpi decat laptele matur, este sarac in grasimi, bogat in hidrocarbonate si proteine , contine vitamina K care e importanta in profilaxia bolii hemoragice a nou nascutului . eu am avut colostru din prima zi dupa ce am nascut iar bebe a supt.

imaginea utilizatorului michi

daca ai cezariana e bine daca se face in anestezie spinala, nu ai dureri dupa aceea(cel putin primele 6 ore), il poti vedea si alapta imediat dupa nastere, daca ai anesthesie generala trebuie sa-l pui cit mai devreme la piept, golut la tine pe piept ca sa recuperezi cu el sau ea ceea ce ai pierdut la o nastere normala, bondingul.Colostru ai ca si femeile ce nasc normal, s-ar putea sa vina laptela 1-2 zile mai tirziu ca la femeile ce nasc normal, nu e o regula, depinde de cum suge bebe si de tine, cum te simti, esti slabita sau nu, ai dureri sau nu, ce medicamente primesti pentru anesthesie.

imaginea utilizatorului victoria

dupa cezariana in primele 2 zile nu am avut lapte, doctorul asa mi-a spus ca se intampla in cazul in care mama naste prin cezariana. laptele vine mai tarziu. bebe a mancat in primele 2 zile lapte formula. din ziua a 3a am inceput sa am lapte si am alaptat-o pe micuta mea

imaginea utilizatorului Sabrilicious

Mie a inceput sa-mi curga colostru inainte cu 2 luni de a naste. Ma trezeam mereu cu tricoul ud in zona sanului si mi-a trebuit ceva timp sa-mi dau seama ce e Smile.
Dupa cezariana, prima zi nu i-am dat fetitzei mele sa pape de la san, a fost hranita artificial. Mi-au adus-o la Terapie in prima zi si ne-am petrecut putin timp impreuna, iar din a doua zi cand ne-au mutat impreuna am inceput sa-i dau san. Ideea e ca primele 2 saptamani, mamicile ce trec printr-o cezariana au o cantitate mai mica de lapte comparativ cu cele care aleg calea naturala. Abia dupa cea de-a 2-a saptamana creste cantitatea de lapte in fucntie de ritmul de supt a lui bebe. Asa ca ar fi bine sa aveti un bebe mancacios care sta la san mai mereu Smile. Partea proasta este ca la 3 luni si o saptamana mi s-a terminat laptele asa ca viitoarelor mamici sau mamicilor care inca alaptati, nu puneti nimic la suflet, nu va suparati din orice si inca ceva foarte important: botezul lu bebe nu trebuie sa fie perfect, asa ca nu va bateti capul pentru toate detaliile ca oricum nu vor fi observate. E un mare stres organizarea petrecerii botezului si ar fi bine sa nu va implicati foarte mult.
If you don't have a Sabry...go and get one !

imaginea utilizatorului liliana

dupa nastere indiferent daca nasterea se produce pe cale naturala sau prin cezariana bebe trebuie pus la san din prima oras dupa ce s-a nascut. numai in cezariana facuta cu anestezie generala acest lucru nu e posibil. punerea la san cat mai devreme il ajuta pe bebe in dezvoltarea lui dar si pe mama pt ca stimuleaza formarea laptelui

imaginea utilizatorului silvia.p

eu am avut lapte imediat ce am nascut. cand l-am primit pe bebe dupa ce m-am trezit din anestezie, el a supt. era colostru si e f important ca bebeii sa manance acest colostru datorita compozitiei lui.

imaginea utilizatorului kmy

Dupa cezariana laptele vine in 48 de ore, nu-i ca la o nastere normala. Este foarte bine sa pui pe bebe la san ca sa te simta. Eu nu l-am alaptat 2 saptamani deoarece nu am nascut la termen si cel mic a stat in incubator. In acest timp ,eu m-am muls, iar cand am ajuns acasa l-am pus la san si cu insistente a luat sanul si nici laptele nu l-am pierdut. succes!!!

imaginea utilizatorului popavasile bianca

buna mamicilor, am si eu o problema mare si grava.... am nascut prin cezariana pe 10 martie 2012 un baiat de 2890kg, dupa 5 zile mi a venit laptele,am avut lapte din abundenza dar acum de 3 zile nu mai am(am incercat sa ma mulg si am scos 10ml din ambi sani)ce pot sa fac ca sa imi revina laptele.... va multumesc